Antalya tarihi için

Arama sonuçları

24 Ekim 2014 Cuma

Antalya'da Yaşamak - Başlangıç


Antalya'yı bu ülkede yaşayanı da yaşamayanı da genel olarak biliyor. Turist olarak kiminiz bir kez kiminiz de sayısız kez Antalya'ya geldiniz.  Esas amaç burada, Antalya'da yaşamak ile ilgili bilgileri aktarmak. 52 hafta, 365 gün yaşamak. Dört mevsimi burada geçirmek...


Yaz bittiğinde ve herkes uzun kış aylarına kucak açmaya başladığında nasıl oluyor Antalya? Gerçekten de denize Ekim sonuna kadar giriliyor mu? Birileri kombiyi yakmaya başladığında Antalya'da yaşayanlar halen t-shirtleri ile günü tamamlayabiliyorlar mı?

Evet, evet evet; üstte ki iki soruya da ve akıllara gelen nicesine de evet. Gerçekten de ekim ayı sonuna kadar isteyenin denize girdiği bir hava yaşanıyor. hepimizin çocukluklarımızdan bildiği hani o ufacık nokta kalana kadar denize açılan amcalar başta olmak üzere isteyen herkes denize girebiliyor. Hem sıcaklık hem denizin şehrin içinde olması buna önemli etkenlerden. Özellikle sabahları kalktığı gibi denize girmeyi alışkanlık edinmişse kişi, beş dakikada denizde.

Aşağıda ki resimde gördüğünüz yer Konyaaltı. Hani sahili ile dünyaca meşhur, şehirle bu kadar yakın olan nadir sahillerden biri olan Konyaaltı. Yeri gelmişken ekleyelim; eski adı "Koyaltı" olan bu güzel sahil zaman içinde Konyaaltı adına evriliyor. Yoksa Konya ilinin altı daha çok Antalya'nın doğu tarafı yani Alanya ve çevresi. Resmin arkasında ki dağlar Beydağları. Akdeniz Toroslarının batı uzantısı.

Sadece bu dağlar ile ilgili pek çok blog, yazar var. Neden mi? Meşhur Likya Yolu bu dağlardan geçiyor. Yani sadece bu dağları hobi olarak belirleseniz bir ömür geçer bitirmeye. Tepesi ayrı, kıyısı ayrı. Kıyıları ile ilgili bir kaç isim yazacağım : Kemer, Göynük, Kiriş, Phaselis, Tekirova, Olympos, Adrasan ve Çıralı. Yeterli değil mi?

Antalya'da yaşamak... Gerçekten güzel.

Antalya - Beydağları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder