Antalya tarihi için

Arama sonuçları

25 Ekim 2014 Cumartesi

Antalya - Şehir Merkezi


Öncelikle şunu aktarmam gerekiyor. Antalya’da yaşam herkes için mümkün, ancak yaşa, işe ve beklentileri göre farklı senaryolar aktarmam gerekiyor. Orta yaşlı, İstanbul veya Ankara’dan sıkılmış, kariyerini yerim deyip artık biraz daha dingin bir hayat istiyorum diyenler için farklı kurgulamak lazım burada ki hayatı. Öte yandan klasik olarak her emeklilik yaşı gelen insanın sakin bir sahil kasabasında kalan yıllarını geçirmek isteği farklı alternatifler oluşturuyor. Burada öncelikle orta yaş ve altında olan ve büyük şehir hayatında olduğu gibi herhangi bir işte düzenli çalışıp kalan zamanında sakinliğe yelken açmak isteyen insanlar için bilgi aktaracağım.

 

Antalya şehir merkezi ve yakın çevresi, yaşamına çalışarak devam edecekler için zaten büyük olasılıkla oturacağı yerler. Konyaaltı, Muratpaşa ve Kepez ilçeleri zaten hali hazırda Antalya nüfusunun büyük kısmının yaşadığı yerler. İşyerleri, devlet binaları ve özel sektör bu ilçelerde yerleşik. İdari olarak ele alırsak merkez Muratpaşa. Ancak bu ilçe Antalya ölçeğinde  coğrafik olarak büyük ve yaygın. Örneğin her şehrin merkezi sayılan Valilik binası bu sınırlar içinde. Fakat meşhur Lara bölgesi de (Falezlerin olduğu bölge) Muratpaşa sınırları içinde. Fakat şehir merkezine göre bambaşka bir atmosfer var. Dolayısıyla Muratpaşa aslında hem her şehirde gördüğümüz bir şehir merkezine hem de herkesin Antalya adı geçtiğinde gözünün önüne gelen doğal güzellikleri de içinde barındıran ilçe. Ankara’dan örnek vermek gerekirse Ulus ve Kızılay Ankara için ne ise şarampol ve yakın çevresi de Antalya için odur. Noterler, İşhanları, pek çok devlet binası, çarşı ve küçük esnafın olduğu tekstil ağırlıklı mağazalar, dershaneler bu bölgede yer alır.

Tabii Antalya farkını merkezde bile ortaya çıkartır ve şehrin en kalabalık, en diğer şehirlerden farkı olmayan beton yığınını arkanıza aldığınız an denize doğru yürüdükçe hemen eski liman, tarihi Antalya kalesi ve kaleiçi’ne varırsınız. Başka ülke ve şehirlerden tatile gelindiğinde turistlerin tur otobüsleriyle taşındığı şehrin bu ünlü noktaları Antalya’da 365 gün geçiren kişiler için sıradan soluklanma alanlarıdır.  

Antalya - Yat Limanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder