Antalya tarihi için

Arama sonuçları

26 Ekim 2014 Pazar

Antalya - Şehir Merkezi - Trafik


Mesai bitti. Akşam saat 18.00 gibi. Bilmiyorum sizi de evde çoluk çocuk bekliyor mu ama onlarla da onlarsız da mesai bitse de gün bitmedi. Çünkü özellikle yeşil alan olarak Antalya her ilçesinde sayısız alternatif sunuyor. Eh bir de 365 günün 300 ü güneşli olan bir yerde yaşadığınız için eğer o meşhur yağmurlara denk gelmediyseniz eve gidene kadar en az bir saat açık havada hem siz günün yorgunluğunu atabilir hem çocuklar eve girmeden enerjilerini atabilirler. Bu Ankara gibi genellikle soğuk olduğundan, İstanbul gibi iş çıkışı şanslıysanız en az bir saat trafikte geçirmenizden dolayı vaktin kalmamasından dolayı pek mümkün olan bir durum değil.


Vurucu noktalardan biri : Antalya’da trafik yok. Evet, sıkışıyor şeritler belli saatlerde ancak İstanbul ve Ankara görmüş biri için “Bu mu trafik” dedirtecek cinsten. Tabii bu bahsettiğim sıradan bir gün. Elbette burada da bir kaza veya yol çalışması olduğunda bir miktar çileye dönebiliyor. Ancak hiçbir zaman İstanbul değil.

Buraya ilk taşındığımızda eşim gideceği yerden eve nasıl dönebileceğini biraz da panik şeklinde sormuştu. Dedim ki; “Deniz sağındaysa evden uzaklaşıyorsun, deniz solunda ise eve yaklaşıyorsun. Biz Konyaaltı’nda yaşıyoruz. Lara tarafında oturanlar için tam tersi. Şehrin merkezi ortada. Coğrafik bir haritaya göre Lara tarafı sağda, Konyaaltı solda. Böylelikle çok kısa bir sürede eşim de istediği yere gidip gelebilir oldu.

Ankara’da yaşadığım dönemde en sıradan trafikte 55 dakikada eve gidiyordum. Önce Eskişehir yolu (ODTÜ-Teknokent’ten) sonra da Konya Yolu’ndan Or-An’a çıkıyordum. Bunlar bildiğiniz gibi şehirlerarası yol sayılıyor. Üç şerit. J

Şimdi düşünüyorum da burada şehrin bir ucundan bir ucuna gitmek en fazla 45 dakika. Üç şerit yol da değil. Ve onca trafik ışığına rağmen.

Not: Antalya’da trafik ışıkları büyük kavşaklarda en az 90 saniye, genelde de 110-120 saniye falan sürer. Bu yeni gelenler için şaşırtıcı ve insanı sinirlendiren bir unsurdur. Ancak siz de bir süre sonra ışığa denk geldiniz mi kontağı kapatma alışkanlığı edinirsiniz.

Trafik ve trafikte geçen süre insan hayatında önemli bir zaman kaybı ve stres kaynağıdır. Bu sebeple bu konuyu başlarda ele aldım. Yazılacak daha bir çok konu var lakin sonu yok. Özellikle çalıştığım işlerden dolayı gün içinde bir şehrin her yerine giden, zamanı yolda ve arabada geçen insanlar için çok fazla konu birikir. Bu doğduğum şehir olan İstanbul için de aynı, uzun süre yaşadığım Ankara içinde. Şimdi yaşadığım yer olan Antalya özelinde de pek çok şey yazabilirim. Lakin blog mantığında kısa kesip arzu ve merak edenlerin sorularına göre daha detaylı girişler yapmayı tercih ediyorum.

Antalya’da yaşam (genellikle) trafiksizdir. J

Antalya - Şehir haritası

3 yorum:

  1. Evet, hatırlıyorum da 2 yıl önce Antalya'ya taşındığımızda yolları hiç bilmiyordum ve insan bilmediği bir şehirde araba kullanmaktan biraz çekiniyor. Ancak denizi sağıma alınca ve eşşiz güzel şehirin etrafını saran Beydağları da soluma aldığımda heryere kolaylıkla gidebileceğimi anladım. Burada yollar düz ve yokuşsuz. Özelliklede kadın sürücüler için ideal:) Ehh yollar düz olunca birde deniz kenarındaysanız Konyaaltı plajında bir mola verip günün stresini özgürce çıkartabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle. Zaten durmamak mümkün değil çok aceleniz yoksa. İnanın o manzara gün içinde ki stresinizi kısa sürede alıyor ve bir sonra ki görüşmenize daha rahat biçimde gidiyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Mümkünse e-mail adresinizi alabilir miyim?

      Sil