Antalya tarihi için

Arama sonuçları

4 Kasım 2014 Salı

Antalya'ya Yerlesmek - İş alanları

Antalya'da da her şehir gibi AVM'ler, hastaneler, dershaneler gibi ciddi iş imkanları sunan pek çok yer var. İki milyonluk toplam nüfusu, bir milyonu aşkın şehir merkezi nüfusu ile zaten Türkiye'nin nüfus anlamında da önde gelen illerinden biri.


Antalya'da bir adet organize sanayi bölgesi var. Burada faaliyette bulunan firmalar Antalya'nın iyi bilinen firmaları. Çeşitli sektörlerde iş üretilmekte. Türkiye'nin en büyük 500 firmasından üçü Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde. AGT Ahşap, ADOPEN ve Yörükoğlu Süt. Bununla birlikte özellikle bölgesel olarak iyi bilinen pek çok firma olduğu gibi ihracat yapan firmalarda var. İhracat konusunda mermer firmaları ayrı bir yer tutuyor. OSB'nin şehre uzaklığı 25 km civarında ve Burdur yolu üzerinde sağ ve sol tarafa yayılmış durumda. Döşemealtı ilçesi sınırları içinde kalan OSB çok daha iyi yerlere gelebilecek potansiyele sahip.


Antalya Organize Sanayi
Antalya Organize Sanayi Bölgesi


Antalya OSB dışında bir de her şehirde olmayan bir "Serbest Bölge" mevcut Antalya'da. Burada büyük ağırlık yat inşa firmalarında. Özellikle son dönemde yurtdışından aldıkları mega yat projeleri ile de dünya çapında ismini duyurmuş firmalar mevcut. Ayrıca medikal sektörde yer alan üç adet üretim firması var. Bunların ikisi yurtdışı merkezli, bir tanesi yerli sermaye.


Antalya Serbest Bölgesi
Antalya Serbest Bölge


Diğer şehirlere nazaran turizmin Antalya'da büyük potansiyele sahip olduğunu söylemeye gerek olmamakla birlikte turizm sayesinde varolan bir kaç alt sektörden bahsetmek gerekli. Bunlardan biri havaalanı çevresinde ağırlık kazanmak üzere konuşlanmış olan tur firmaları. Pek çoğu özellikle yazın ciddi işler yapmakla birlikte yazdan geriye kalan aylarda da turizm potansiyelinden dolayı iş yapmaya devam eden firmalarda var. Taşıma firmaları da bu konuda gerek bir tur şirketine bağlı olarak gerek de bağımsız bir biçimde ciddi iş imkanına sahip olan firmalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder