Antalya tarihi için

Arama sonuçları

4 Kasım 2014 Salı

Antalya'da Yaşamak - Bir haftasonu

- Çadırı aldın mı?
- Evet, sen ocak ve fenerleri koydun değil mi bagaja?
- Koydum
- O zaman çıkalım yola

Bütün hafta yorulmuşsunuz. Biri mail atmış, öbürü toplantıya çağırmış bir diğeri de telefonda yarım saat tutmuş. Doldukça dolmuşsunuz. Rahatlamanız lazım. Yaşadığınız yerlerde neler yapıyorsunuz haftasonları?


Antalya'da yaşayanlar için girişte ki diyalogları yaşamak çok da uzak değil. Antalya'da yaşadığınızda şehrin hemen her kısmından çok kısa mesafeler giderek bir anda dağlara, ormana, yeşile kavuşabiliyorsunuz.

Hele bir de mevsimlerden sonbahar ise işte o zaman çok daha keyifli oluyor Antalya'da haftasonu. Cuma gününden planlar yapıldı. Cumartesi sabahı arkadaşınız ile buluştunuz. Sayısız Antalya dağlarından birinde çok da uzaklaşmadan şehirden uzaklaşıp kamp yapacaksınız. Aşağıda yine gözükecek o koca Akdeniz ve yeşilin içinde uzaktan maviye bakacak gözleriniz. İlk adımdan, ilk nefesten itibaren başlayacak dinlenmeniz. Sessizliği dinleyeceksiniz. Yeşilin kokusu mavinin sesine karışacak. Ve siz böylesi bir ortamda bulunduğunuz bir anda şehire yirmi, bilemediniz otuz dakika mesafede olduğunuzu bileceksiniz. Ne kadar yakınsa o kadar uzak...


Antalya doğa
Antalya ve doğa


Çadırı kurmaya aceleniz yok. Ne de olsa Kasım ayında olmanıza rağmen hava halen yirmi derecelerde Antalya'da. Ama sıcak bir kahve için yine de yakılıyor kamp ateşi. Hava açık. Sadece doğanın sesi. Bir süre arkadaşınızla bile konuşmuyorsunuz. İlk gittiğiniz o anın tadını çıkartmak en iyisi. Arkadaşınız da aynı şekilde. Kulakları ile görüyor doğayı. Bu kadar doğanın içine girdikçe aslında kendi içlerinize de bir o kadar iniyorsunuz. Modern yaşamın boyunlarımıza taktığı o görünmeyen prangalar bir süre aşağıda ki o asfalt yolun kenarına atıldı. Evet, belki dönüşte bir şekilde tekrar takacaksınız zincirleri. Yine de şu an ki zaman sadece sizin Antalya'da. Ne bir mail, ne bir telefon ne de bir toplantı eziyeti yok. Ama bir o kadar ağaç, bir o kadar tepe ve bir o kadar dinginlik var.

Bu atmosferi öyle uzun planlar sonrası bir ara tatilde uzak şehirlerden yüzlerce kilometre gelerek yaşamıyorsunuz eğer Antalya'da yaşıyorsanız. Tek yapmanız gereken bu haftasonu hangi yeşili keşfedeceğinizi belirlemek ve en fazla otuz veya kırk kilometre sonra işte bu atmosferdesiniz. İster günü birlik ister de bir gecelik kamp kurarak vücutlarımıza, aklımıza ve ruhlarımıza bakım yapmamız mümkün Antalya'da.

* Dönüşte zincirleri takmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder