Antalya tarihi için

Arama sonuçları

14 Kasım 2014 Cuma

Antalya'da Hayat - Kis aylari

Hepimiz Antalya'ya da yaz aylarını biliriz. Sıcak hem de oldukça sıcak geçer. Kime sorsak Temmuz ve Ağustos aylarında mümkünse gelmem der. Haksız da değildir. Tabii burada yaşayanların bu tip bir seçme şansı yok. 12 ay boyunca Antalya'da yaşayanlar bir şekilde meşhur sıcakları da uzun uzun yaşıyor. Bu yazıda ben size kış aylarının Antalya'da nasıl geçtiğini aktaracağım.

Ekim ayının sonuna doğru yaz aylarına göre çok daha boş olur Antalya. Tabii merkez nüfus bir milyon üzerinde olduğu için yine de yollarda arabalar, kaldırımlarda insanları görürsünüz. Ancak yabancı plakalar azalır. 07 plaka başta olmak üzere en çok göreceğiniz iki plaka numarası Burdur ve Isparta'ya aittir. Zaten onların da bir ayağı Antalya'dadır yaz ve kış.

Okullar başlamış, tatiller bitmiş ve herkes normal yaşamına dönmüştür. Kış moduna. Peki Antalya güzelliğinden bir şey kaybeder mi? Hayır, hatta çoğumuza göre daha bir gezilir, daha bir keşfedilir hale gelmiştir.

Denize girmek isteyen halen (Kasım ayı dahil) girer. Yürüyüş yapmak isteyenler için daha bir kolaydır bu aktivite. Tabii meşhur yağmurları olmadığı sürece Antalya'nın. 365 günün 300 günü güneşlidir Antalya'da yaşam. Bu sebeple ourdoor uğraşlar için çok müsaittir. Şehir içi yaz aylarına görece daha az kalabalık olduğu için esas şimdi gezilir Kaleiçi. O zaman daha bir keyiflidir Yat Limanı. Merkez yine kalabalıktır yaya açısından ama daha bir Antalya'lı dolmuştur caddeler. Pek çok turist görürsünüz yine de her ülkeden.

Falezler hele bir de bulutlu ise hava, nefis pozlar verir fotoğraf severlere. Yağmur yağdıktan sonra farklıdır buralarda çekeceğiniz pozlar. Kıyı ilçeler mesela Kemer gibi, boştur artık. O meşhur kalabalığı gitmiş, yerine boş sokaklar, kapalı dükkanlar ve bakıma giren oteller gelmiştir. Önümüzde ki yaza kadar bu şekilde devam eder. Manavgat durmaz, Alanya durmaz ancak Side'de Kemer gibi sakindir. Yaz aylarında ki halini görmüş biri kış aylarında şaşırır bu dinginliğe.

Sıcaklar gittiği için yaylada yazı geçirenler dönmüştür. Yaşlılar emekli kahvelerinde sıcak geçen yazı yad ederken bir yandan da sıcak çaylarını içiyorlardır. Konyaaltı'nın, insanı hep yaşama bağlayan güzelliği kadar güzel olmasını umarak bakarlar denize.

Kış ayları ayrı bir güzeldir. Bunu da ancak Antalya'da 365 gün geçirenler bilir ve yaşar.

3 yorum:

  1. Harika müthiş bir şehir. yazın ayrı güzel kışın ayrı güzel.

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve bilgilendirici bir yazı için teşekkür ederiz. Esasen birazcık daha fazla bilgi ve fotoğraf hoş olurdu diye düşünüyorum. www.sideotel.com

    YanıtlaSil
  3. bu sene bende antalya ya tasinmak istiyorum. uzun uzun arastirdiktan sonra karar verdim. kombi servisleri icin antalya da hizmet vermeyi düşünüyorum. is konusunda zorda kalacağimi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil